Werkwijze / visie

Onze werkwijze: de ontwikkeling van partnerschap. Hoewel in ons deel van de wereld nog maar weinig mensen het paard als werktuig gebruiken, rijden er meer mensen dan ooit in de geschiedenis. En we doen dat allemaal voor ons plezier.

Van Stal is in 2015 door Boukje en Wessel opgericht. Een voormalige manege is omgetoverd tot Honden- en Paardenschool mét mogelijkheid tot locatieverhuur voor particulieren, bedrijven en instellingen.

Niet zomaar een Honden- en Paardenschool, maar de meest diervriendelijke school van Nederland met oog voor individueel welzijn en behoeften.

Paddock Paradise

Zo worden de oude paardenboxen niet meer gebruikt, maar zijn de paarden van stal gehaald en verblijven zij in een Paddock Paradise. Dit houdt in dat de natuurlijke leefomstandigheden van paarden zoveel mogelijk wordt nagebootst. De paarden hebben keuzemogelijkheid en voldoende bewegingsvrijheid. Beweging wordt gestimuleerd doordat de paarden op diverse plaatsen hooi, water en beschutting kunnen zoeken. De paarden worden ingezet tijdens (grondwerk-) lessen voor kinderen en volwassenen, coaching-sessies en kinderfeestjes.

De hondenschool werkt vanuit dezelfde visie en invalshoek als de paardenschool. We coachen hondeneigenaren in de begeleiding van hun huisdier en stimuleren hen zich te verdiepen in het wezen hond. Welke individuele behoeften heeft hij? Met welk doel is het dier gefokt? Dit zijn essentiële en fundamentele vragen om te komen tot wederzijds begrip, samenwerking en respect. Communicatie en lichaamstaal vormen dan ook de basis om op positieve wijze, zonder correcties, je hond nieuw óf ander gedrag aan te leren.

Hond-Paard-lessen

Als eerste hondenschool heeft Van Stal de Hond-Paard-lessen geïntroduceerd; speciaal voor honden die op paarden jagen. 90% van de honden doet dit vanuit angst en zij hebben geleerd dat hun gedrag (jagen/blaffen etc.) effect heeft, want het paard verdwijnt meestal uit zicht doordat de ruiter zijn of haar route vervolgt. Tijdens de cursus wordt gewerkt aan de emotie en het aanleren van ander gedrag. Na vier lessen gaan we met de honden en paarden gezamenlijk een wandeling maken; we zien iedere keer weer betoverende resultaten. Een blije hondeneigenaar en een hond met geen of minder stress die heeft geleerd dat hij niets hoeft te doen met een paard.

Op het erf staat Het Houten Huis; dit leent zich goed voor een dagje op de hei, maar dan dichtbij. Een bijzondere plek met uitzicht over de uitgestrekte weides. Ideaal voor teambuilding, training, coaching, (kinder-)feestjes, vergaderingen en lezingen.

Dit unieke bedrijf kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Boukje en Wessel zijn dan ook dankbaar dat zij een mooi team van vrijwilligers om zich heen hebben die hen helpen bij de dagelijkse verzorging van de paarden, kippen, varkens en konijnen.

Kortom: Het dichtstbijzijnde platteland van Amsterdam met oog voor dierenwelzijn.