Boukjes Blog: Voorjaar

Lieve Van Stallers,

Het voorjaar is begonnen! De zon schijnt, de dagen worden langer en de temperatuur loopt op. Wij kijken uit naar alle voordelen van de ‘s zomerse seizoenen, maar voor hondenliefhebbers brengt het ook de nodige uitdagingen met zich mee. Iedereen wil natuurlijk genieten van de zon! Het lijkt alsof de wandelaars, fietsers, ruiters en andere honden ineens uit alle hoeken en gaten tevoorschijn komen. Je komt van alles tegen op de wandelingen met jouw hond en mogelijk kan jouw hond daar (nog) niet goed mee omgaan. Het vraagt ook heel veel om deze prikkels te negeren. Sommige honden reageren vanuit angst: “Help, ik blaf het weg!”, anderen juist uit enthousiasme: “Hallo! Ik wil ernaartoe en wel NU!”. Wat de onderliggende emotie ook is, het kan jullie wandelingen een stuk moeilijker maken. Wil je begrijpen waarom jouw hond doet wat ‘ie doet? Schrijf je dan vooral in voor onze Masterclass ‘Jouw hond beter begrijpen’ op 14 april.

Voor anderen is dit misschien helemaal geen probleem, maar wil je jouw hond wel graag meenemen naar een terras of naar het park. Als je wil dat jouw hond uiteindelijk in alle rust mee kan naar dit soort drukke plekken, dan wil je dit geleidelijk opbouwen. Realiseer je dat rustig zitten of liggen bij de meeste honden niet van nature komt en aangeleerd moet worden. In onze Middelbare School leer je meer over het negeren van prikkels en het oefenen met rust. Bovendien krijg je in deze cursus de ruimte om te werken aan een oefening naar keuze, bijvoorbeeld ‘plaats’. De eerstvolgende ronde start op 16 mei en heeft nog maar een paar plekjes, meld je dus snel aan!

Let op! Om deel te nemen aan de Middelbare School moet eerst de Basisschool voltooid zijn. De eerstvolgende Basisschool start op 02 april.