Een goede band met je hond

Bij Hondenschool VAN STAL willen we je heel graag leren hoe je een zo’n goed mogelijke band met je hond kunt opbouwen waar jullie samen jarenlang plezier van hebben.

Honden weten van nature niet wat wij van ze verwachten of willen. Voor een hond is “zit, wacht en af” volstrekt onlogisch. Ook het wandelen aan de lijn is geen oefening die ze van hun moeder meekrijgen, dus daar zullen de meeste puppy’s in het begin best wel wat moeite mee hebben.

Hondenschool Van Stal

Een goede band tussen jou en je hond is bij Hondenschool Van Stal voornamelijk gebaseerd op het begrijpen en vertrouwen van elkaar. Het allerbelangrijkste hiervan is misschien wel het leren om je hond te respecteren als hond. Om een hond beter te snappen is het handig om je te verdiepen in het wezen hond. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je rekening moet gaan houden met zijn behoeftes én zijn bijzondere manier van communiceren in de vorm van lichaamstaal. Zodra je deze behoeftes beter begrijpt en de hondentaal doorhebt, kun je ineens een stuk beter communiceren met je hond. En dat maakt het trainen een heel stuk makkelijker en bovenal ook leuker!

Communiceren met je hond

Bij het opvoeden van een hond is het belangrijk te weten hoe honden leren. Wat zijn de leerprocessen en hoe kunnen we zonder straffen tot een samenwerking komen? Vroeger werd er – zowel bij onze kinderen als bij onze honden – veel met straf gewerkt. Vaak zelfs met een pijnprikkel. Nog steeds willen mensen een hond graag iets af leren, inplaats van gewenst gedrag aanleren. We kunnen beter ongewenst gedrag ombuigen naar gewenst gedrag.

Bij de trainingen van Hondenschool Van Stal helpen we je onderzoeken wat de behoeftes van jouw hond zijn en hoe jij daar invulling aan kunt geven. We leren jou te kijken door de ogen van een trainer zodat je zelf antwoord kunt geven op de vragen die jij hebt over jouw hond. Het leren lezen van de hondentaal en het herkennen van de onderliggende emoties zijn de sleutel naar wat we noemen positieve hondentraining.

Meer over positieve training