Wat is een Paddock Paradise?

Tegelijk met het opkomen van de Natural Horsemanship-stromingen, kwamen er ook vernieuwende ideeën over huisvesting, voeding en het onderhouden van paarden. In plaats van individuele stalling in een box, is het buiten houden in kudde verband het ideaal. Veel ruwvoer en weinig of geen krachtvoer past veel beter bij het oorspronkelijk voedingspatroon van het paard. Een wild paard loopt dagelijks vele kilometers en graast daarbij tot 18 uur per dag; een leven op stal met nu en dan wat voer sluit daar natuurlijk niet goed op aan.

Een aantal jaar geleden werd een nieuwe vorm van huisvesting ontwikkeld: de paddock paradise. Hierbij worden paarden gestimuleerd om rond te lopen door een pad aan te leggen rondom het terrein; op diverse plaatsen worden hooi, slaapplaatsen en schuilmogelijkheden aangeboden.

Bij VAN STAL staan de paarden altijd samen buiten in zo’n paddock paradise. Ze hebben hun eigen vaste kudde, waarbinnen ze hun eigen rangorde en vriendschappen kunnen onderhouden. Natuurlijk hebben ze de beschikking over een schuilplaats tegen zwaar weer en hevige wind. Ook in de zomer, wanneer het erg warm is, zoeken ze daar graag beschutting tegen zon en insecten.

Kijk bij de cursussen en lessen voor meer informatie over de mogelijkheden