Mijn pup pakt alles van straat, HELP!

Mijn pup pakt alles in zijn bek😨
Puppy’s ontdekken net als baby’s de wereld doormiddel van hun mond. Steentjes, zakdoekjes, sigarettenpeuken, takjes, blaadjes alles wordt getest. Nu zie je ook eigenlijk pas hoe vies het op straat is. Een probleem dat door veel puppy eigenaren als negatief en angstig wordt ervaren.
De wereld ontdekken is belangrijk voor een puppy, dus hoe ga je hier nou het beste mee om?
Bekijk de wereld vanuit jouw hondje;
Wanneer reageer je niet?
Als je hondje iets pakt als een zakdoekje, blaadje of takje. In de meeste gevallen wordt het dingen van straat pakken erger als er vaak met stress op gereageerd wordt door de eigenaar. Sterker nog, hondjes gaan het spannend vinden dat datgene ze willen ontdekken afgepakt wordt, dus de drang wordt groter en vaak worden dingen sneller doorgeslikt om te voorkomen dat het afgepakt wordt. Probeer zoveelmogelijk te voorkomen dat er van alles opgepakt wordt door goed om je heen te kijken. Als je hondje iets pakt en je besluit niet te reageren, wordt het in veel gevallen een paar meter verder vanzelf weer uitgespuugd.
Maak positieve associaties;
Aanwezigheid van jouw handen kan je positief maken door ruil spelletjes te doen. Wacht niet totdat je hondje iets van straat pakt dat hij niet mag hebben. Oefen thuis en buiten meerdere keren per dag met iets dat hij wel mag, zoals een lekker bot of voeding in de kong. Laat je hondje even kauwen en hou een nog lekkerder voertje voor zijn neus. Wanneer hij het botje los laat, zeg je ‘los’ en krijgt hij het lekkere voertje, maar ook het bot weer direct terug. Zo wordt de aanwezigheid van jouw handen als positief ervaren. Doordat het woord ‘los’ wordt gekoppelt aan iets los laten, kan je dat woord later zeggen wanneer je wil dat je hond iets los laat.
Ler op! Het woord moet eerst gekoppelt worden aan iets los laten, je hond spreekt nog geen Nederlands, dus je zal hem eerst moeten leren dat ‘los’ hoort bij bek openen.
Wanneer reageer je wel:
Als je hond een sigaretten peuk, saté prikker of iets dergelijks te pakken heeft, reageer je wel natuurlijk. Probeer rustig te blijven, open voorzichtig het bekje van je hond en haal het er uit. Geef er daarna altijd iets lekkers voor terug, zodat deze negatieve ervaring wordt afgezwakt met een positieve.
Veel succes!!